Supermarked tæt på stranden - LIDL

Nu er det slut med at mangle is, kolde øl, engangsgrill og pølser til en god sommeraften i Amager Strandpark. LIDL har nemligt åbnet et lækkert supermarked helt ned til Amager Strandpark. 

Hvad end du er strandgæst eller boboer i Krimsvej området, så kan handle hos LIDL på hjørnet af Amager Strandvej og Øresundsvej. 

Her sælges der bl.a. kolde drikkevare og is i enkelt stk. til ca. 1/5 del af den pris en isbutik tager. 

 

Åbningstider: 8-21 hver dag. 

Læs mere...

Rækkehuse; fejl, mangler og byggesjusk.

Vores erfaringer og tanker omkring huskøb gennem Arkitektgruppen.

Tilbage i juni 2012 købte vi et projektbyggeri – et rækkehus på Krimsvej ved Amager Strandpark. Indtil nu har der været mange dårlige oplevelser omkring købsprocessen, byggeprocessen og især overtagelsen den 1. december 2013. Huset er solgt og bygget af Arkitektgruppen som efter min mening har vist sig at være et utroværdigt og uprofessionelt firma.

 

Lidt om Arkitektgruppen

Arkitektgruppen er fra Odense og ejet af Jørgen Witting. De bygger rigtigt meget i København; Ørestaden, Amager Strand, Farum, og har bl.a. følgende projekter; Twister, Strandparken, Krimsvej, Skiferhuset, Skovhuset, Havhusene og mere. De bygger både ejerboliger, projektboliger, (lejligheder, rækkehuse) og har bl.a. bygget et af Danmarks højeste huse for DANICA.

Arkitektgruppen ved salget af vores hus udtryk for at de bygger ”De bedste rækkehuse”, men de ”lækre hårde hvidevarer” og gode materialer, men vores oplevelse er desværre at de vil gå meget langt for at spare penge, og de gerne går på kompromis med kvaliteten af byggeriet og produktet beskrevet i købsaftalen.

I vores nye 2013 lavenergi rækkehus kunne vi bl.a. konstatere, at der ikke var nogen ventilationsanlæg, men blot en plastiklem med en snor i. En løsning der var meget brugt i 80´erne. Om det er lovlig eller ej, så havde vi i hvert fald købt en hus med ventilationsanlæg, hvilket Arkitektgruppe har sparet væk og nu nægter at lave. Her er 8 af rækkehusene på vejen gået sammen om en retssag mod Arkitektgruppen, hvor vores krav er at få hvad der står i købsaftalen.

Nå men tilbage til begyndelsen. Vi fandt vores drømmehus, hvilket Arkitektgruppen beskrev som ”Det bedste rækkehus”, tilbage i juni 2012, og da vi ringende til Living Homes ved Peter Nordvig der var Arkitektgruppens mægler, så var der allerede stor rift om rækkehusene. Vi var hurtige og sagde ja. Efterfølgende gik der et par uger med spørgsmål frem og tilbage, hvor den solbrune 60 årige mægler Jens Peter Løkke / dårlig version af Jeppe K. blev ved med at sige; ”Er I ik´ glade, er I ik´ glade” ”vi skal bare lige have skrevet under -hahahahaha”.

Han kunne dog ikke rigtigt svare på nogle spørgsmål, og blev blot ved med at fortælle at det ville blive et fantastisk lækkert hus. Vi var bl.a. nervøse da købsaftalen sagde, at grunden kunne bliver mindre, hvilket dog ikke ville give nedslag i prisen, her var svaret, at man jo købte huset og ikke grunden…

Efter at have fundet nok Danmarks bedste boligadvokat, og så gennemgået sagen med ham, så skrev vi alligevel under. Efterfølgende var der totalt radiostilhed fra både Living homes og Arkitektgruppen. Vores advokat blev ret frustreret, og var flere gange ved at ophæve handlen da han mente at Arkitektgruppen var useriøse og at de brød god skik for bolighandler. I november 2012, fik vi dog efter 5 mdr. forhandlinger styr på købsaftalen, som advokaten kun lige kunne gå med til.

Dog stadig igen information til os købere fra hverken mægler eller sælger.

I starten af 2013 tog en kommende nabo og jeg fat i Tony Christrup der er udviklingschef for Arkitektgruppen, og vi fik sat et møde op, hvor alle køberne fik en lille smule info. Samtidig lovende Tony og Co. en masse ting. Efterfølgende meldte jeg mig til at ”holde” Arkitektgruppen lidt i ørene omkring vores huskøb og byggeprocessen. Her fik vi gang i en rimelig dialog igennem foråret 2013.

I maj 2013 gik byggeriet i så i gang, og vi var her ret nervøse for, om Arkitektgruppen kunne bygge en ”ordenligt” hus på 6 mdr. Dette mente Tony Christrup bestemt på de kunne, og han blev ved med at sige, at de jo var eksperter i at bygge, og at de stod 110 % til måls for kvaliteten af byggeriet. Tiden gik, og da vi skulle lave div. tilvalg, blev det også noget af et cirkus. Deres leverandør af køkken HTH erhverv Odense, havde ikke styr på en skid, og tog knap 6 mdr. fra vi holdt første møde med dem, til vi kunne godkende ordren. Efterfølgende viste det sig desværre også, at rigtigt meget af HTH´s arbejde var sjusket og der var bl.a. 10 forglemmelser i vores køkken, altså ting vi havde betalt for, som ikke var blevet lavet. Arkitektgruppen var ret ligeglade på trods af, at HTH var en del af købsprisen på huset, og Arkitektgruppen jo var sælger af dette. Svaret var, at vi selv måtte kontakte HTH, hvilket vi så brugte 3 mdr. på at få ud af verden

Overtagelsen og næsten 100 fejl og mangler på 96 m2.

Nå men dagen kom, hvor vi skulle overtage vores hus (d. 1. dec. 2013) og 3 dage før overtagelsen, skulle vi gennemgå huset, hvor vi bliver mødte af Arkitektgruppens projektleder/byggesagkyndige Per S. Mortensen. Fra første håndtryk og efter vores første spørgsmål var han uforskammet Han blev ved med at sige, at tingene var ”OK”, og at hvis man ikke kunne se malerpletterne og ridserne på vores trægulv, vægge, dørkarme fra 2 meters afstand, så var det ikke noget de ville udbedre. Da der var sorte mærker og mærker i vores dyre Corestone kompositbordplade, nævnte han, at sådan en bordplade jo alligevel ville blive slidt med tiden, så han synes det var ok med disse skader ved overtagelsen. Vores nabo fik at vide, at det brændemærke fra en cigaret i gulvet, sagtens kunne ligne en knast, så det ville han ikke gøre noget ved.

Det er mig her helt uforståeligt, at Jørgen Witting ansætte en person som Per i et erhverv med kundekontakt, for magen til uforskammede, uprofessionelle og ubehagelige person skal man lede MEGET længe efter. Jer er overbevist om, at selv den billigste lavprisbutik har bedre kundeservice end Arkitektgruppen.

Nå men gennemgang af fejl og mangler endte med 40 fejl og mangler + vi i ugerne efter fandt endnu 40 fejl og mangler, (og 5 mdr. efter indflytning var der dukket knap 20 ekstra fejl op). Dvs. knap 100 påtegnelser om fejl og mangler på et hus på 96 m2. (Tony Christrup har oplyste, at deres højhus ved siden af os havde 1,6-2 fejl pr. 100 m2.) En uvildig byggesagkyndig har efterfølgende udtalt, at han de seneste 7 år ikke har set en så sjusket og dårlig overlevering af et nybyggeri.

Noget der især faldt os i øjnene var den manglende rengøring, hvor der i under skuffer var byggeaffald, mørtel i afløb og masser af sorte pletter omkring vinduer osv. Per garantere os ved gennemgangen for, at dette ville være udbedret før indflytning, hvilket bare aldrig skete, ja faktisk så blev det midt december før der overhovedet blev gjort noget som helst i vores hus, og dette kun efter vi kontaktede ledelsen i Arkitektgruppen flere gange.

Det var lidt som om, at nu havde Arkitektgruppen fået deres penge, og så var vi knap så vigtige kunder som før penge blev overført. Alt i alt en meget utilfredsstillende oplevelse, når man i 1,5 år har ventet og glæder sig til at flytte i drømmeboligen.

Tiden er gået og i starten af februar 2014, efter 20-30 håndværkerbesøg, så var vi vel nede på ca. 10 fejl og mangler. + alle de ting Arkitektgruppen pludselig mener skulle flyttes til 1 årsgennemgangen.

Et eksempel er, at vi måtte diskutere ulovlige installationer i vores teknikskab, hvor svaret i to mdr. var, at det var lovligt nok. Mail fra Per (d. 28/2-14 ;) 

Der er ifølge vores ingeniører ikke behov for afløb fra sikkerheds ventilen i teknikskabet”.

I sidste ende fik vi dog ret I at det ikke var i orden og har fået etablere afløb til ventilerne.

Udover fejl og mangler, så manglede der også plads til affaldsstativer foran vores huse, hvilket der først kom 5 mdr. efter indflytning.

En anden ting er vores ”utætte” skur, hvor både regn og sne har pisset ind her 4 mdr. over vinteren. Der har været tømre og kigge på det mindste 10 gange, og hver gang er der lavet en uholdbar lappeløsning. Vi har nu kunne sande, at der begyndende råd og svamp i skuret og Arkitektgruppen har faktisk slet ikke reageret på vores seneste henvendelse omkring skruehuller i døren.

 

Jeg kan blive ved og ved omkring hakker og mærker i gulve og dørkarme, misfarvede fuger på badeværelserne, skæve fliser i forhaven/p-pladsen, ja listen er lang.

De udendørsarealer blev ”beplantet” i november. Der blev drysset græsfrø udover den affaldsjord, de var kørt ind. Hvilket vi efterfølgende selv har måtte prøve at udbedre, da der både var glasskår, utroligt mange store sten og byggeaffald. Græsplæne blev der ikke meget af, så her har vi selv måtte lægge rullegræs.

Jotum maling ubrugeligt til beboelse

Som en afslutning på alle dårligdommene, så vil jeg lige nævne at alle 18 huse har kørt en sag omkring malingen, hvor problemet er at den er så sart (dårlig kalkmaling), at væggene bliver sorte og risede blot man kigger på dem. Malingen Jota Proff 05 og produceres af Jotum. Jotum har haft en såkaldt synsmande ude, der mener, at ALLE andre producenter af maling af glans 5 er lige så dårlige. En sjov detalje er, at synsmandsvaret hverken har underskrift eller oplysningen om synsmanden, andet end at han kommer fra Kertemide (tæt på Odense hvor Arkitektgruppen bor). Man kan jo bare tænkte sit.

 

Vores manglende ”ventilationsanlæg”, har vi heller ikke fået, og Arkitektgruppen har afholdt flere møder omkring sagen, hvor de efterfølgende har afvist at udbedre dette. Det er nu endt med at vi sammen med vores 7 naboer har hyret en advokat og stævnet Arkitektgruppen for de værste fejl og især vores manglende ventilationsanlæg, samt andre afvigelser fra materialelisten.

 

Når alt kommer til alt, så har vi fået vores drømmehus, og når vi ser fremad og glemmer den utrolige dårlige behandling fra Arkitektgruppen, så bliver helt sikre glade for at bo i huset og området omkring Amager Strandpark.

 

Vi har haft rigtig gode erfaringer med at kontakte Tarkett, Siemens m.fl. leverandøre direkte, og de har bl.a. udbedret nogle fejl som Arkitektgruppen har nægte at kigge på.

 

Hvis du tænker på at købe bolig, og kan undgå at handle med Arkitektgruppen, så køb af nogle andre med en lidt højere moral og etik.

 

 

 

.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed